Трамп схвалив нові санкції проти Росії

Трамп схвалив нові санкції проти Росії

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп схвалив нові санкції проти Російської Федерації за порушення Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Про це повідомляє видання "Politico".

"Адміністрація Трампа запроваджує нові санкції щодо Росії, які, як вона сподівається, змусять РФ виконувати договір про ядерні озброєння епохи "холодної війни", який Росія порушила, розмістивши заборонену крилату ракету", - поінформувало видання.

Департамент торгівлі (США) покарає російські компанії, які забезпечили технологію для розробки нового озброєння, що було визнано незаконним згідно з Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, підписаним Сполученими Штатами та на той час Радянським Союзом у 1987 році.

Мета запровадження нових обмежувальних заходів полягає у тому, аби надати Росії сигнал, що адміністрація Трампа серйозно поставиться до порушень договору, та аби "змінити економічні розрахунки" режиму Володимира Путіна.

Нагадаємо, Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності був підписаний в 1987 році президентом СРСР Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом. Згідно з документом, обидві сторони не можуть проводити випробування і розгортати крилаті, а також балістичні ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 кілометрів) і малої (від 500 до 1000 кілометрів) дальності.