Бойовики не дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі

Бойовики не дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі

Російсько-окупаційні війська не припиняють обстрілювати позиції сил АТО, зокрема, із забороненого Мінськими угодами озброєння з початку доби зафіксовано 15 випадків порушення "режиму тиші".

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Загалом від опівночі російсько-терористичні війська уже 15 разів порушили режим припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку епіцентром нестабільності залишається  Світлодарська дуга. Там бойовики декілька разів із мінометів різних калібрів, усього спектру піхотного озброєння та БМП вели вогонь поблизу Луганського і Травневого. Неподалік останнього незаконні збройні формування випустили більше півсотні 120-мм мін. Міномети калібру 82-мм та великокаліберні кулемети НЗФ застосували біля Кримського, з гранатометів обстріляли оборонців Золотого, а зі стрілецької зброї - захисників Лобачового.

На Донецькому напрямку гаряче на Приазов'ї. Бойовики з мінометів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї вели вогонь біля Водяного. А позиції поблизу Кам'янки в обідню пору обстрілював снайпер, після чого бойовики пустили у хід гранатомети та легке піхотне озброєння. Зі 120-мм мінометів НЗФ вели вогонь на підступах до Опитного та по південних околицях Авдіївки.

У половині випадків військовослужбовці Збройних Сил України відповідали агресору з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомили у штабі АТО.