Учасники міжнародних змагань "Ігри Нескорених" отримали відомчі відзнаки (аудіо)

Учасники міжнародних змагань "Ігри Нескорених" отримали відомчі відзнаки (аудіо)

12 учасників міжнародних змагань" Ігор нескорених"- "Invictus Games" сьогодні отримали відомчі відзнаки  - "вогнепальну зброю" від Міністерства Внутрішніх Справ.

Нагадаємо, з 23 до 30 вересня у Канаді  Національна збірна команда України взяла участь у третіх Іграх Нескорених. 2017-го року Україна вперше отримала право взяти участь у змаганнях як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід.

Розповідає Катерина Шевцова:
                             
"У Торонто наші ветерани змагались зі спортсменами і ветеранами бойових дій із 17-ти країн світу. З 12-ти дисциплін на турнірі українська команда взяла участь у семи видах спорту, і майже у кожній із них отримала нагороди! Перше "золото" команді приніс Олег Зимніков з бігу на дистанції півтора кілометра. Другу золоту медаль у скарбничку української збірної поклав військовослужбовець Збройних Сил Василь Пашкевич, виборовши перше місце у змаганнях з пауерліфтингу. Бронзову медаль завоював для нас у штовханні ядра волинянин Сергій Торчинський.

Загалом українська команда здобула 14-ть медалей - 8 золотих, 4 срібні і 2 бронзові. У командному заліку посіли друге місце. Цей результат - свідчення того, що наших бійців неможливо зламати, говорить заступник міністра внутрішніх  справ Вадим Троян.

"Ігри Нескорених" 2018-го року відбудуться в австралійському місті Сіднеї. Наші військові і у них хочуть узяти участь, каже капітан Національної збірної "Ігор нескорених" Олександр Писаренко.

"Інвіктус гейм" або "Ігри нескорених" - це Міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців і ветеранів, які дістали чи захворювання унаслідок виконання службового обов’язку".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!