Жителям Балаклії виділено 6 мільйонів з обласного бюджету (аудіо)

Жителям Балаклії виділено 6 мільйонів з обласного бюджету (аудіо)

6 мільйонів гривень з обласного бюджету надано жителям Балаклії на Харківщині, де у березні цього року вибухнув військовий арсенал.

Як будуть розподілені ці кошти, з’ясовувала наша кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Відновлювальні роботи на більш ніж 4-х тисячах об’єктів почалися, тільки-но територія райцентру була очищена від снарядів, що розліталися, та осколків. На це з державного бюджету було відразу виділено понад сто мільйонів гривень.

Але, коли основна робота була закінчена, посипалися повторні заявки, особливо від власників приватних будинків. Десь вставили вікно, стеля потріскалася, пішли дивитися, а там балка на горищі тріснула від вибухової хвилі. Завдяки виділеним коштам, більшість заявок про надання матеріальної допомоги на ремонт вдасться задовольнити, сподівається міський голова Балаклії Іван Столбовий.

Не залишаться без допомоги і жителі багатоповерхівок, які просять відновити засклення балконів та лоджій. Хоча за проектами ця нежитлова площа мала залишатися відкритою, у Балаклії складено кошториси вартості балконів з дерев’яними рамами і з металопластиковими. І там, де вони були пошкоджені в результаті вибухів, люди одержать певне матеріальне відшкодування".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!