Проти Анатолія Гриценка порушили кримінальну справу в Росії

Проти Анатолія Гриценка порушили кримінальну справу в Росії

Слідчий комітет Росії повідомив 7 грудня про порушення кримінальної справи стосовно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка за статтею про "публічні заклики до здійснення терористичної діяльності".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"2 липня 2017 року громадянин України Анатолій Гриценко в телевізійному ефірі каналу "112 Україна" в програмі "Тиждень" публічно виступив із закликом до підриву автомобілів у Москві і Таганрозі. Слідчі Головного слідчого управління СК Росії дійшли висновку, що підтверджується і висновком лінгвістичної експертизи цього відеозапису, що в словах Гриценка містяться заклики до здійснення терористичної діяльності", – йдеться в повідомленні на сайті російського слідчого комітету. За даними російського відомства, "проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину".

Сам Анатолій Гриценко на сторінці у Facebook назвав рішення Слідкому Росії "маразмом".

"Це перша кримінальна справа, порушена проти мене за все моє життя. Порушена у Росії, якою керують терористи? Які вбивають наших громадян? Які збили цивільний лайнер MH17? Цинічно і гидко. Чому порушили справу лише сьогодні, чому так довго чекали, з липня місяця? Напевно, фото з бородою відшукували в архівах, бо я поголився понад 10 років тому, так більше на моджахеда схожий? Якщо наполягатимуть, то можу здати Слідчому Комітету Росії організаторів і натхненників тероризму. Починаючи з вищого керівництва Російської Федерації", – написав Анатолій Гриценко.