Ізраїль починає спорудження мережі фунікулерів (аудіо)

Ізраїль починає спорудження мережі фунікулерів (аудіо)

Ізраїль починає спорудження транспортних фунікулерів, які допоможуть розвантажити дороги країни та дістатися до недоступних гірських вершин за кілька годин.

З подробицями – наша власна кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:

"Ініціював нову програму пасажирських перевезень – фунікулерами, міністр транспорту і розвідки Ізраїлю  Ісраель Кац. Фунікулери мають всі шанси стати гідним доповненням до роботи рейсових автобусів, залізниці та маршрутних таксі в різних районах країни і у них істотні переваги – відсутність пробок, зауважив міністр і заклав першу цеглину майбутньої станції в північній Хайфі.

Всього їх на цій трасі буде шість. За три роки ця дорога з'єднає хайфський інститут високих технологій і університет з кількома районами міста, звідки студенти добираються до вишів. Молодим дорогу, такий девіз цього  будівництва.

Маршрут  першого фунікулера пройде на висоті 500 метрів. Довжина близько 7 кілометрів. Кабінки розраховані на 10-12 пасажирів і в години пік  зможуть перевозити до двох з половиною тисяч пасажирів. У перспективі спорудження траси, яка з’єднає Галилею з вершиною гори Мерон. Її висота 1200 метрів над рівнем моря і тут знаходяться три єврейські святині".

Світлана Глаз з Ізраїлю для українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!