В Анкарі показали фільм "Процес" про Олега Сенцова

В Анкарі показали фільм "Процес" про Олега Сенцова

У рамках Днів кіно про права людини, що проходять у Туреччині, в Анкарі відбувся показ фільму "Процес" про Олега Сенцова та інших політичних в'язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС з посиланням на Посольство України в Туреччині.

"5 грудня в рамках Днів кіно про права людини, що проходять у Туреччині за підтримки Місії ЄС, відбувся показ фільму "Процес" про Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших політичних в'язнів, які незаконно утримуються в РФ за сфабрикованими справами. Фільм наочно демонструє турецькій аудиторії правду про порушення з боку РФ прав людини в Криму, відкриває дух незламності та стійкості українців", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, після показу відбулася дискусія щодо ситуації з порушенням прав людини в Криму, під час якої виступили представники Місії ЄС в Туреччині та Посольства України, а також українські та турецькі правозахисники. Вони розповіли турецькій та міжнародній аудиторії про події в Україні, порушення прав людини з боку окупаційного режиму в Криму, привернули увагу до утисків та репресій, які наразі чиняться в окупованому Криму проти громадян України, у тому числі кримськотатарської національності.