Збірну Росії відсторонили від участі в Олімпіаді-2018

Збірну Росії відсторонили від участі в Олімпіаді-2018

Міжнародний олімпійський комітет призупинив членство Олімпійського комітету Росії в організації і відсторонив збірну РФ від участі у зимових Іграх-2018, які пройдуть у Пхьончхані (Республіка Корея).

Рішення щодо відсторонення ОКР, яке було прийнято на виконкомі МОК 5 грудня, вступає в силу негайно, повідомляє прес-служба МОК.

Згідно з повідомленням, російські спортсмени можуть виступати на Олімпіаді лише у нейтральному статусі. Відповідне рішення було прийняте на засіданні виконкому МОК, яке пройшло у штаб-квартирі організації в Лозанні (Швейцарія).

Також ОКР повинен відшкодувати МОК витрати в розмірі $15 млн, які організація витратила на розслідування допінгових порушень російською стороною. МОК вважає, що ОКР повинен посприяти створенню Незалежної організації допінг-тестування, метою якої є побудова глобальної і цілісної антидопінгової системи.

МОК може повністю або частково відновити ОКР в організації після церемонії закриття Олімпійських ігор в Пхьончхані, якщо рішення МОК буде повністю дотримано з боку ОКР.