Конкурс професійної майстерності "WorldSkills Ukraine" відбувся у Києві

Конкурс професійної майстерності "WorldSkills Ukraine" відбувся у Києві

У Києві відбувся другий конкурс професійної майстерності серед учнів та студентів закладів профтехосвіти "WorldSkills Ukraine".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Цього року ми вже вдруге провели в Україні конкурс "WorldSkills", що загалом об'єднує понад 70 країн світу. Перемога на всеукраїнському етапі відкриває можливість для молодих фахівців взяти участь у світовому чемпіонаті "WorldSkills International", який зараз є наймасовішим професійним змаганням. Крім того, проведення конкурсу в Україні є гарним прикладом державно-приватного партнерства, адже фінансово його організацію забезпечили понад 15 роботодавців, а майданчики та частину обладнання надали заклади профосвіти", - розповів заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

У змаганнях брали участь команди майже з усіх регіонів України. Загалом перемогу виборювали 145 осіб - учні, студенти закладів вищої освіти, кваліфіковані робітники, фахівці віком від 18 до 22 років. Кожна з компетенцій містила різні модулі, які мали виконати учасники.

Найкращими стали команди з Волині, Києва, Рівненської та Львівської областей. Їх представники набрали найбільше балів у загальному підсумку змагань за 8 компетенціями.

Змагання "WorldSkills Ukraine" відбувалися в 2 етапи. Перший - регіональний відбір, який пройшов в областях України та м. Києві, серед робітників (службовців), фахівців, учнів та студентів, які здобувають професійну освіту та вищу освіту. Другий етап - всеукраїнські змагання у м. Києві. Майданчиками для їх проведення на 3 дні стали 7 столичних закладів професійної освіти.