Укрзалізниця анонсувала поліпшення сервісу у потягах (аудіо)

Укрзалізниця анонсувала поліпшення сервісу у потягах (аудіо)

Укрзалізниця анонсувала поліпшення сервісу у потягах і нові маршрути з 10 грудня. Обіцяють також додаткові поїзди на новорічні свята за найпопулярнішими напрямками. Крім того, планується відкрити онлайн-продаж квитків на міжнародні поїзди з наступного року.

З подробицями – Тетяна Власенко:

"На центральному залізничному вокзалі Києва метушня. Сотні заклопотаних людей приїжджають, від’їжджають, або чекають пересадки. Проте, передноворічного ажіотажу – не відчувається, біля кас немає виснажливих черг. Один із моїх співрозмовників пан Юліан каже, що їде до Тернополя, проблем із придбанням квитків – не було.

Іще одна моя співрозмовниця пані Наталія підстрахувалася і взяла собі квиток до Вінниці заздалегідь. Поліпшення  сервісу за останні роки, каже,  не помітила.

Передовсім, переймається  цінами, а не сервісом, пані Юлія, яка розповідає, що вчиться у Києві і часто їздить до батьків у Шостку Сумської області.

До кінця цього року подорожчання квитків – не буде, каже виконувач обов’язків голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов. Однак, щодо року наступного зростання тарифів не виключає. Водночас, каже, "Укрзалізниця" планує запровадити три класи потягів - комфорт, стандарт та економ. Вони будуть різні за рівнем сервісу та, відповідно, за цінами. І розповідає: цього року Україна перевезла рекордну кількість пасажирів.

З 10-го грудня в Україні з’явиться 10 нових маршрутів. Зокрема, пряме сполучення між Львовом та Одесою. Маршрут Ужгород-Лисичанськ проляже через 10 областей. Курсуватиме також прямий потяг "Івано-Франківськ-Костянтинівка". А про припинення залізничного сполучення з Росією поки не йдеться. За словами Євгена Кравцова, це питання вирішуватиметься наступного року".

Тетяна Власенко. Українське радіо. 

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!