Міхеїлу Саакашвілі оголошено підозру (аудіо)

Міхеїлу Саакашвілі оголошено підозру (аудіо)

Колишньому голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі оголошено підозру у сприянні учасникам злочинної організації та укритті їхньої злочинної діяльності.

Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, Міхеїл Саакашвілі нібито отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Сам Саакашвілі назвав спробу затримання політичним переслідуванням.

Нагадаємо, вранці до квартири Михеїла Саакашвілі у Києві прийшли правоохоронці з обшуком, затримали його і намагалися доправити нібито до СБУ. Однак його прибічники заблокували дорогу і правоохоронці зрештою його відпустили. Обрання запобіжного заходу заплановано на 6 грудня, але невідомо, чи планують прийти до суду Михеїл Саакашвілі, або його адвокати.

У ситуації розбирався Олександр Демченко:

"Ще поки у квартирі Міхеїла Саакашвілі тривав обшук, а навколо будівлі пильнували його прихильники, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила, що політика підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та укритті їхньої злочинної діяльності. Пізніше Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про операцію силовиків зі зриву реваншу прокремлівських сил в Україні. За його словами, кілька політиків, зокрема і Михеїл Саакашвілі, співпрацювали з представниками режиму Януковича, зокрема, з Сергієм Курченком, який зараз нібито перебуває у Росії. Від нього Саакашвілі та його прибічники, як пояснив Генпрокурор, нібито отримували гроші на проведення акцій протесту, щоб повалити державну владу, повернути прибічників Віктора Януковича до влади і відновити їхні втрачені активи. Генпрокурор оприлюднив фрагменти записів телефонних розмов, які нібито вів Саакашвілі з олігархом-втікачем.

Поки Генеральний прокурор пояснював журналістам причини затримання колишнього очільника одеської Облдержадміністрації, прихильники Міхеїла Саакашвілі звільнили того з мікроавтобуса, у якому його перевозили, і всі разом рушили до Верховної Ради, де з середини жовтня стоїть наметове містечко.

Один із захисників Саакашвілі Павло Богомазов сказав менв, що під час затримання правоохоронці не вручили його клієнтові документу про підозру. Іще один адвокат, Назар Кульчицький, каже, що затримання незаконне.

Політолог Володимир Фесенко у коментарі Українському радіо каже, що знайти вихід із нинішньої ситуації буде складно. Михеїл Саакашвілі, за його словами, є окремою політичною фігурою, однак може й брати гроші від різних сторін, припускає аналітик. Затримати Саакашвілі буде вкрай складно, каже Володимир Фесенко.

Поки що ж Михеїл Саакашвілі заявив про намір залишатися під Верховною Радою. За словами адвоката Назара Кульчицького, захисники подали заяви до кількох судів щодо незаконного затримання його клієнта".

Олександр Демченко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!
 

Останні новини
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
"Весна в мені": Kate Soul презентувала сингл про втрати та надію
"Весна в мені": Kate Soul презентувала сингл про втрати та надію
Новини по темі
Не лише чинному міністру пред’явлені ці обвинувачення — Щербан про підозру Сольському
Кейс чотирьох суддів Київського апеляційного суду. Чого не вистачає українській Феміді?
Переможці Радіодиктанту національної єдності-2023
Схема оповіщення населення не зміниться: не завжди є інформація про наявність ракет на борту МіГ – Ігнат
Є шанси повернути до бюджету 450 млн гривень, в розкраданні яких підозрюється ексміністр Степанов — Антикорупційний штаб