Правоохоронці затримали Міхеїла Саакашвілі

Правоохоронці затримали Міхеїла Саакашвілі

Правоохоронці вивели екс-голову Одеської облдержадміністрації, лідера "Руху нових сил" Михеїла Саакашвілі з будинку й посадили в автомобіль.

Біля під’їзду будинку, в якому мешкає політик, відбулися сутички, мітингувальники намагаються заблокувати проїзд автомобіля. Силовики взяли автомобіль в кільце та проштовхуються проїжджою частиною вулиці Костьольної у напрямку вулиці Трьохсвятительської.

Нагадаємо, сьогодні вранці у квартиру по вулиці Костьольній, де мешкає Саакашвілі, прийшли силовики. Речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що співробітники Генпрокуратура та Служби безпеки України проводять слідчі дії у квартирі політика.

Обшук відбувся у рамках розслідування справи щодо фінансування мітингів, організованих партією Саакашвілі в Києві, представниками колишньої влади.

І щойно стало відомо, що екс-голові Одеської ОДА та лідера "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі вручили підозру у сприянні діяльності злочинному угрупованню.

Про це повідомив адвокат політика Маркіян Галабала.

"Я володію усною інформацією про те, що Саакашвілі повідомили про підозру. Йому інкримінують, здається, сприяння в діяльності злочинній організації", - сказав він.

Адвокат додав, що не ознайомлений з письмовим текстом підозри, оскільки його, як адвоката, правоохоронці не допускають до Саакашвілі.