Брюссель і Лондон не дійшли консенсусу щодо Brexit

Брюссель і Лондон не дійшли консенсусу щодо Brexit

Європейському Союзу та Великобританії не вдалось досягнути прориву у переговорах щодо виходу королівства зі складу ЄС.

Про це заявив голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер за підсумками переговорів із прем'єр-міністром Британії Терезою Мей, які відбулись в Брюсселі, повідомляє DW.

"Попри наші наполегливі зусилля та значний прогрес, який ми та наші команди здійснили впродовж останніх кількох днів щодо питань, які залишалися, сьогодні не було можливо досягнути остаточної угоди", - заявив Юнкер під час спільного з Мей брифінгу.

Він сподівається, що цього тижня сторони зможуть просунутись уперед під час переговорів, що дозволить лідерам 27 держав-членів ЄС під час саміту наступного тижня затвердити перехід до наступної стадії переговорів із Лондоном.

У свою чергу, Мей назвала переговори конструктивними та повідомила, що у сторін залишаються розбіжності у поглядах на кілька питань, що вимагає подальших переговорів та консультацій.

Нагадаємо, 24 листопада президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС очікує від Великобританії "прогресу" у переговорах щодо Brexit впродовж наступних 10 днів. Формальне рішення про перехід до завершальної фази переговорів має бути ухвалено під час саміту ЄС 14 - 15 грудня в Брюсселі.