Нацрада підтримала позицію Президента щодо каналу "NewsOne"

Нацрада підтримала позицію Президента щодо каналу "NewsOne"

У зв'язку зі ситуацією, спричиненою висловлюваннями в прямому ефірі власника каналу "NewsOne", Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повністю підтримує позицію Президента України про неприпустимість "підігравання російській пропаганді, в тому числі й в таких питаннях як оцінка Революції Гідності".

Водночас регулятор вважає неприпустимим блокування роботи вітчизняних ЗМІ, повідомляє прес-служба Нацради.

"Національна рада, яка послідовно обстоює позиції дотримання принципів свободи слова і журналістських стандартів, вважає, що блокування роботи вітчизняних медіа і будь-які інші перешкоджання діяльності законослухняних ЗМІ в Україні є неприпустимими. Водночас в умовах інформаційної агресії, окупації окремих територій України і збройної боротьби за незалежність та державний суверенітет інформаційні ресурси в країні мають бути більш відповідальними, а регуляторний орган повинен мати ефективні механізми реагування на виклики, що постають у медійній сфері", - йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо, 3 грудня телеканал "NewsOne" заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід до приміщення редакції. Народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є глава "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це в Facebook і оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію Гідності "державним переворотом".  

Столична поліція не відкрила кримінальне провадження за фактом блокування телеканалу "NewsOne". Комітети Верховної Ради з питань культури і духовності, а також з питань свободи слова та інформації ініціюють парламентські слухання у зв'язку зі ситуацією з телеканалом "NewsOne".