Група одеських поліцейських пограбували інкасаторів

Група одеських поліцейських пограбували інкасаторів

Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції затримали групу одеських поліцейських за вчинення низки злочинів.

Одеське управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції України затримало групу правоохоронців області, які сфальсифікували кримінальну справу і пограбували на $120 тисяч інкасаторів, передає interfax-Україна.

"Троє слідчих Головного управління поліції Одеської області, попередньо змовившись, привласнили чужі $120 тис. Затриманим капітанам поліції інкримінується службова підробка, зловживання службовим становищем та розбійний напад", – йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

В інформації уточнюється, що оперативники ДВБ встановили, що троє 29-річних правоохоронців – двоє старших слідчих і заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошей в особливо великих розмірах на території Одеси. Тому зловмисники спланували напад на інкасаторів і заволодіння грошима.

Наголошується, що план напарники почали з "липової" заяви вигаданої особи про вчинення шахрайства. Начебто у "заявника" виманили гроші особи, які пересувалися на автомобілі інкасаторів. За цими сфальсифікованими відомостями слідчі поліції почали кримінальне провадження, до якого приєднали складений ними ж протокол допиту "потерпілого". У "документі" зазначалося, що інкасатори займаються ще й продажем вогнепальної зброї.

Сфабриковані матеріали один із слідчих погодив із процесуальним керівником прокуратури Одеської області і отримав постанову на проведення обшуку автомобіля "зловмисників". Пізніше змовники із залученням бійців полку особливого призначення поліції Одеси зупинили зазначене авто на одній із вулиць, поклали на землю водія і пасажирів і провели обшук.

"Доки спецназівці професійно виконували своє завдання – чатували "небезпечних озброєних злочинців", за їхніми спинами слідчі поклали на заднє сидіння автомобіля сумку зі зброєю. Тому під час заходів під протокол було "виявлено і вилучено" магазин, споряджений набоями до автомата Калашникова, загалом – 57 патронів, а також пістолет "Зоракі" з 8 патронами. При цьому змовники викрали з автомобіля інкасаторів дві сумки з $120 тис. і поклали їх у свою машину", – йдеться в повідомленні.

Витратити викрадену іноземну валюту затримані слідчі не встигли. Оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками СБУ та прокуратури області затримали викритих капітанів поліції і провели санкціоновані обшуки за місцем їх проживання і в службових кабінетах змовників.

Слідчим поліції колегами з прокуратури Одеської області оголошено підозру за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція найважчої з цих трьох статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років з конфіскацією майна.