Флінн визнав себе винним у наданні ФБР неправдивих свідчень

Флінн визнав себе винним у наданні ФБР неправдивих свідчень

Колишній радник президента Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР щодо розмов з російським послом Сергієм Кисляком у грудні 2016 року під час перехідного періоду у США.

Про це повідомляє The New York Times.

Справа Флінна наблизила розслідування спеціального прокурора Департаменту юстиції США Роберта Мюллера до близького оточення Трампа. Визнання винуватості екс-радником Трампа, який сьогодні постав перед федеральним судом у Вашингтоні, свідчить, що він взаємодіяв зі слідством у справі  розслідування офісом Мюллера можливого російського втручання у вибори в США у 2016 році. Його згода на визнання вини вказує, що Флінн надав інформацію прокурорам, що може допомогти подальшому розслідуванню.


Як повідомлялося, Флінн обіймав посаду радника Трампа менше місяця. У відставку з цієї посади він подав 14 лютого після публікацій в ЗМІ про те, що, не маючи відповідних повноважень, обговорював телефоном санкції Вашингтона проти РФ з російським послом у США Кисляком і приховав це від віце-президента Майка Пенса.

В обвинуваченні йдеться, що Флінн увів в оману агентів ФБР 24 січня 2017 року, через декілька днів після інавгурації Трампа, сказавши їм, що не просив російського посла не посилювати напругу у відносинах між Вашингтоном і Москвою в результаті запровадження санкцій адміністрацією Барака Обами.