Міхеїлу Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні

Міхеїлу Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні

Колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі продовжено термін законного перебування в Україні на 3 місяці.

Про це сам Саакашвілі повідомив у Facebook, додавши фото довідки Міграційної служби про звернення за захистом в Україні, в якій стоїть відмітка про реєстрацію до 1 березня 2018 року.

"Дуже ввічливі співробітниці Міграційної служби видали мені довідку про продовження терміну законного перебування в Україні ще на 3 місяці, при цьому навіть люб'язно пригостили чаєм", - написав Саакашвілі.

Водночас, додав він, залишається загроза - СБУ отримало ухвалу по обшуку моєї квартири та службових приміщень у справі про державний переворот.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Саакашвілі подає позови щодо питання отримання статусу біженця.

Нагадаємо, Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Він очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.  

31 жовтня Саакашвілі звернувся до ВАСУ з позовом до Президента, в якому просить визнати незаконним та скасувати указ про позбавлення його громадянства України.