Європа має значний інтерес до України

Європа має значний інтерес до України

Європейські партнери України зберігають високий інтерес до безпекової ситуації на Донбасі та агресивних дій з боку Російської Федерації.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"До України зберігається високий інтерес, в першу чергу до безпекової ситуації на Донбасі і агресивних дій РФ. Наші європейські партнери більш гостро відчувають подих гібридної війни, її ризики і для себе, її кіберхвилі, що накривають час від часу і їх благополучні держави. Вони точно не збираються, як і не збиралися, воювати за Україну, але питання безпеки набирають для них нової ваги, і вони хочуть про це говорити з Україною, разом думати, як рухатися далі", - зазначила Геращенко.

Політик констатувала, що говорити про можливість членства України в ЄВ або НАТО поки що не на часі. Є реалізм, що сьогодні Україна ще не відповідає стандартам ЄС і НАТО, що ці структури сьогодні переживають непрості трансформації і тому говорити про можливість членства з точними датами точно не на часі, уточнила Геращенко.

За її словами, в ЄС є чітке усвідомлення і бажання активізації і посилення діалогу. Бажання більше знати про Україну і не лише в контексті війни. Наші посольства і представництва працюють в активному режимі, резюмувала Ірина Геращенко.