США закликають розірвати зв"язки з Північною Кореєю (аудіо)

США закликають розірвати зв"язки з Північною Кореєю (аудіо)

Постійний представник США в ООН Ніккі Хейліпід час екстреного засідання Ради Безпеки Всесвітньої організації, що відбулося у середу ввечері,  закликала всі країни розірвати всі зв"язки з Північною Кореєю.

Докладніше розповідає наша власна кореспондентка в США Аліса Прожогіна:
                         
Надзвичайне засідання Ради безпеки ООН було скликано після чергових випробувань балістичної ракети, проведених у Північній Кореї напередодні. Вранці 29 листопада Північна Корея здійснила перший з 15 вересня ракетний запуск. Постійний представник США в Організації об'єднаних націй Ніккі Хейлі в своєму виступі висловила різкий протест у зв'язку з діями влади КНДР, попередивши про можливі катастрофічні наслідки агресивних дій режиму чучхе, та закликала країни світу розірвати будь-які зв"язки з Пхеньяном.

Дипломат пояснила, що її пропозиція, зокрема, стосується торгових відносин, а також робочої сили, яку пропонує КНДР. Крім того, США вважають за необхідне відібрати у Північної Кореї права та привілеї в ООН, включно з правом голосу. Хейлі зазначила, що провідну роль у заспокоєнні Пхеньяна має відіграти Китай. За її словами, президент США Дональд Трамп раніше закликав голову КНР Сі Цзіньпіна повністю припинити постачання нафтопродуктів у Північну Корею.

На думку постпреда США, військовий конфлікт, який прагне розв'язати Кім Чен Ин, призведе до "повного знищення режиму в КНДР".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!