На Рівненщині вимагають покращення харчування пацієнтів психлікарень (аудіо)

На Рівненщині вимагають покращення харчування пацієнтів психлікарень (аудіо)

Прокуратура вимагає від Рівненської обласної ради надати більше грошей на харчування пацієнтів психлікарень. Перевіка одного із закладів засвідчила – вартість добового меню на одного пацієнта становить десять гривень.

Розповідає наш кореспондент Руслан Савуляк:

"Жителька Рівненського району Марія Мірковець двічі на рік проходила лікування в обласному центрі психічного здоров’я. Нині ж вона відмовляється це робити. За словами її матері, все через скарги на надостатнє харчування.

Головний лікар закладу Олександр Бальчаровський каже, що держава на одного паціента виділяє десять гривень тридцять чотири копійки. Але завдяки грошам зі спецфонду цю суму збільшили майже до п’ятнадцяти гривень.

Питання харчування паціентів психлікарень, зокрема Острозької, нещодавно підняла громадська активістка Інна Білецька. Вона переконана – зробити це мало б керівництво закладів.

Головний бухгалтер Острозької психлікарні Ольга Тимощук розповіла, що свого часу вони просили виділити на заклад додаткові гроші на харчування.

У справу вже втрутилися працівники прокуратури. Після перевірки Острозької психлікарні вони звернулися до Рівненської обласної ради з вимогою збільшити фінансування на харчування, говорить голова ради Микола Драганчук. За словами Миколи Драганчука, з наступного року розрахунок виділених коштів будуть вести з двадцяти гривень в добу на паціента".

Руслан Савуляк, Рівненщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!