Дипломатичний скандал між Україною та Сербією не вщухає (аудіо)

Дипломатичний скандал між Україною та Сербією не вщухає (аудіо)

Посол Сербії в Україні повертається до Києва після консультацій з Міністром закордонних справ. Попри це, вважати, що конфлікт між Україною та Сербією вичерпано – передчасно.

Чому? - з'ясовувала наша власна кореспондентка у Белграді Ірина Джамич:

"Дипломатичний скандал між Україною та Сербією ніяк не вщухає. Після повернення з консультацій з Києва посол України Александр Александрович в інтерв'ю місцевій пресі зазначив, що більше року чекає на зустріч з Міністром закордонних справ Сербії. У відповідь глава сербського зовнішньополітичного відомства Івіца Дачич заявив, що не збирається зустрічатися з послом, додавши, цитую: "Нам слід розвивати добрі відносини з Україною, а він сприяє їх загостренню, і я розмовлятиму про це за два тижні з міністром Клімкіним у Відні" – кінець цитати.

Втім, як нам стало відомо з дипломатичних джерел, українська сторона зустрічатися з Дачичем не планує. Тож, найімовірніше,  посольство та сербське МЗС і надалі вестиме комунікацію за посередництва ЗМІ. Тим часом посол Сербії в Україні Раде Булатович повернеться до Києва після консультацій з Дачичем наступного тижня.

Нагадаюо,  інцидент із подальшим викликом послів України та Сербії виник унаслідок різких заяв посла Александровича та докорів сербській владі за небажання покарати сербських бойовиків, які воюють в Україні на боці сепаратистів".

Ірина Джамич, Сербія, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!