Офіційний візит Павла Клімкіна до Ізраїлю завершився (аудіо)

Офіційний візит Павла Клімкіна до Ізраїлю завершився (аудіо)

Завершився офіційний візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Ізраїлю. Міністр обговорив подальшу співпрацю двох країн в галузі економіки, торгівлі, високих технологій і порушив питання, яке залишилися без відповіді.

З подробицями наша власна кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:
                      
"Програма дводенного  візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Ізраїлю була насиченою та різноманітною. Відбулися зустрічі та підписані ряд документів про подальшу співпрацю в різних галузях народного господарства з прем’єр-міністром та міністром закордонних справ Ізраїлю Біньяміном Нетаніягу, президентом єврейської держави Реувеном Ривліним і міністрами.

Зазначу, що товарообіг між державами лише за 9 місяців нинішнього року становить майже 563 мільйони доларів і це більше на 62 мільйони ніж у попередньому році.

Павло Клімкін розповів про ситуацію на сході України, де продовжується війна з Росією і порушив важливе для своєї країни питання визнання єврейською державою Голодомору 1932-1933 років в  Україні геноцидом проти українців.
 
"Ми сподіваємося, що визнання Голодомору актом геноциду підтримають наші друзі, серед яких, безперечно,  Ізраїль", зауважив пан міністр.

На жаль, це питання залишилися без відповіді. Біньямін Нетаніягу  говорив про  загрозу Ізраїлю з боку ядерної програми Ірану".

Світлана Глаз з Ізраїлю для українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!