МЗС рекомендує українцям бути обережними на Балі

МЗС рекомендує українцям бути обережними на Балі

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям бути обережними під час відвідання східної частини острова Балі у зв'язку з виверженням вулкана Анунг.

Про це інформує Департамент консульської служби МЗС у Twitter.

"Рекомендуємо громадянам України бути обережними під час відвідання східної частини о.Балі та взяти до уваги скасування багатьох авіарейсів до/з Індонезії (Балі, Ломбок)", - йдеться у повідомленні.

У департаменті поінформували, що зв'язатися з українським консулом у разі екстреної ситуації можна за телефоном +62 87884890918 або електронною поштою emb_id@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, понад 59 тисяч туристів скупчилося в міжнародному аеропорту острова Балі, який зранку закритий у зв'язку з виверженням вулкана Анунг. Головний вулканолог Індонезії Геде Сутаніка заявив, що ступінь небезпеки у зв'язку з вулканічною активністю підвищено до максимального.  

Найбільше виверження вулкану у ХХ столітті, яке призвело до загибелі понад тисячі людей, сталося у 1963 році. Балі - популярний курортний острів. Щорічно його відвідують близько 5 мільйонів туристів.