Стан Олександра Кольченка погіршується

Стан Олександра Кольченка погіршується

Стан українського політв’язня Олександра Кольченка, якого незаконно утримують у в’язниці в Челябінській області, погіршується - він дуже схуднув.

Про це повідомила його мати Лариса Кольченко, передає "Громадське радіо".

"Місяць тому я була на побаченні з Сашею у Копейську. Він дуже схуднув. Хлопець 190 см зросту важить 62 кілограми. Він лежав у лікарні з діагнозом "дефіцит ваги". Його здоров’я погіршується", - зазначила вона.

26 листопада Олександру виповнилося 28 років. Це четвертий день народження у неволі. Перший свій день народження він провів у Лефортово, другий - у СІЗО у Ростові-на-Дону, третій і четвертий - у Копейську Челябінської області.

Нагадаємо, українського активіста Кольченка засудили в Росії до 10 років ув'язнення за звинуваченням в організації терористичного угрупування в окупованому Криму.

26 листопада в аеропортах Києва, Бухареста, Праги та Варшави відбулася акція "Марне очікування" на підтримку українських політв'язнів, утримуваних у Росії. Активісти вийшли чекати на українських політв'язнів у аеропортах. Учасники акцій тримали у руках портрети Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Олександра Костенка, Романа Сущенка та інших.