Канадійка українського походження розробила дизайн різдвяної монети (аудіо)

Канадійка українського походження розробила дизайн різдвяної монети (аудіо)

Українська художниця розробила дизайн барвистої канадської монети, приуроченої до Різдва.

Докладніше про цей витвір розповість наш власний кореспондент в Оттаві Максим Наливайко.

"Королівський канадський монетний двір викарбував до Різдва унікальну барвисту монету, в оформленні якої використовується різнокольорове муранське скло. На її реверсі зображений стилізований олень, що на фоні зимового пейзажу тягне заповнені подарунками санчата. На аверсі - профіль королеви Єлизавети другої.

Особливістю монети є й те, що дизайн її реверсу розробила канадська художниця українського походження Анна Буччіареллі, дівоче прізвище - Шинлова. За словами майстрині, працювати над  дизайном грошей - її хобі, тому займатися улюбленою справою їй  доводилося в перервах між основною роботою та доглядом за дітьми.

Монета номіналом 20 доларів виготовлена з чистого срібла. Аби зберегти її ексклюзивність і принадливість для нумізматів, вона буде випущена серією усього в 5 тисяч штук.

Додам, що це вже не перший здобуток Буччіареллі в галузі дизайну. Минулого року вона стала однією з 13-ти фіналістів конкурсу американської кав'ярні "Starbucks". Розроблений Анною дизайн, що містить унікальні елементи українського петриківського розпису, красується тепер на чашках у 75 країнах світу.

Максим Наливайко. Із Канади. Для Українського радіо.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!