Українська компанія вперше перемогла у міжнародному тендері публічних закупівель

Українська компанія вперше перемогла у міжнародному тендері публічних закупівель

ДП ДГЗП "СпецТехноЕкспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", стала першою українською компанією, що після приєднання України до Угоди СОТ про міжнародні публічні закупівлі (Government Procurement Agreement - GPA) отримала контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих до танків T-72 протягом 2017 - 2019 років. Умови та вартість контракту не розголошуються.

Під час усього тендерного процесу "СпецТехноЕкспорт" постійно координувався з експертами з міжнародних закупівель Офісу з просування експорту, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Підтримка та допомога, що надав проект GPAinUA Офісу з просування експорту полягала у консультаціях з пошуку тендера, опрацюванні тендерної документації та кваліфікаційної частини за тендером; визначенні переліку підтверджувальних документів та порівнянні їх з українськими аналогами, пошуку та комунікації з партнером в країні проведення тендеру, підтримці комунікацій із Замовником.

Коментуючи успіхи української компанії, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив: "Сьогодні Світова організація торгівлі ставить Україну в приклад іншим за впровадженням стандартів відкритості даних та активністю у закупівлях відповідно до GPA. І цьому не можна не радіти. Перемога "СпецТехноЕкспорту" - це тільки перший крок. Ми будемо далі працювати над тим, щоб ще більше українських компаній могли скористатися всіма можливостями, які їм дає відкритість ринків публічних закупівель інших країн".

"Участь українських експортерів в міжнародних публічних закупівлях - це додаткові можливості на ринках 45-ти країн світу. Перемога "СпецТехноЕкспорту" - результат спільної роботи Мінекономрозвитку, Офісу з просування експорту та самої компанії. Тому працюємо разом для зростання українського експорту", - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, Торговий представник України Наталія Микольська.