В Єгипті після нападу на мечеть здійснюють антитерористичну операцію

В Єгипті після нападу на мечеть здійснюють антитерористичну операцію

Знищено чимало транспортних засобів, які терористи використали для здійснення нападу на мечеть.

Війська та служби безпеки Єгипту повідомили, що здійснюють операцію з ліквідації "терористичних осередків" на Синайському півострові, передає Deutsche Welle.

Операцію розпочали в ніч на 25 листопада 2017 року після одного з найкривавіших в історії країни терактів - нападу на мечеть на півночі Синайського півострова, внаслідок якого, за даними єгипетської прокуратури, загинули щонайменше 235 людей та 109 - поранені. Як заявив речник армії, за допомогою авіаударів знищено чимало транспортних засобів, які терористи використали для здійснення нападу на мечеть.

Очікується, що операція триватиме доти, доки не знищать усіх терористів, які брали участь у нападі. Ввечері 24 листопада президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі звернувся до населення по телебаченню й оголосив, що нападникам на мечеть дадуть "жорстку відповідь".

Нагадаємо, мечеть, на яку скоїли напад, розташована на півночі Синайського півострова. Будівля була заповнена вірянами, які зібралися на молитву. Свідки події повідомили, що озброєні нападники оточили мечеть на позашляховиках та заблокували шляхи відступу, підпаливши автомобілі вірян. Після цього терористи підірвали вибуховий пристрій. Людей, які в паніці намагалися врятуватися втечею, нападники розстрілювали з автоматичної зброї. Також вони стріляли в медиків, які почали прибувати на місце події. В Єгипті оголошено триденну жалобу за загиблими.