СБУ викрила компанію-виробника одягу у фінансуванні бойовиків

СБУ викрила компанію-виробника одягу у фінансуванні бойовиків

Служба безпеки України (СБУ) викрила українського виробника одягу у фінансовій підтримці бойовиків "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначена компанія виробляла одяг на окупованій території Донбасу з метою подальшої реалізації в торгових точках в Україні. В СБУ стверджують, що виробник сплачував податки в казну бойовиків ОРЛО.

"Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що ділки організували виробництво продукції на тимчасово непідконтрольній українською владою території Луганської області. Виготовлений товар реалізовувався у мережі фірмових магазинів по всій території Україні. За інформацією спецслужби, ділки сплачували "податки" до так званих державних органів "ЛНР", гроші використовувалися, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків", - йдеться в повідомленні.

В СБУ також додали, що виробник налагодив незаконне постачання одягу в Росію через непідконтрольну ділянку кордону на Донбасі.

"Аналіз вилучених матеріалів та документів підтверджує факт виробництва продукції саме на виробничих потужностях, розміщених на тимчасово окупованій території Луганщини. Співробітники спецслужби встановили, що надалі товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Російської Федерації. Ділки підробляли документи щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн і на їх підставі ввозили товар через митний кордон України для реалізації", - додали в правоохоронному органі.