На Прикарпатті збільшать площі природоохоронних територій (аудіо)

На Прикарпатті збільшать площі природоохоронних територій (аудіо)

На Прикарпатті готуються до збільшення площ природоохоронних територій. Зокрема, розширять межі трьох національних природних парків: Верховинського, "Гуцульщина" і "Синьогора".

Розповідає наша кореспондентка Світлана Усатюк:

"Спочатку потрібно провести зонування парків і визначити, на яких територіях там здійснюватимуть господарську діяльність, вважає керівник Державної екологічної інспекції в області Ігор Стефурак. Необхідність цього підтверджує конкретним прикладом у селищі Рожнятів.

А заступник голови Верховинської райдержадміністрації Ярослав Скуматчук вважає, що розширенню меж територій національних природних парків повинні передувати громадські слухання. Люди мають знати, де їм після такого розширення заготовляти дрова. Адже робити це в заповідних місцях буде заборонено. А купувати за захмарними цінами деревину, живучи посеред лісу, горяни не готові.

Настрої громад, роботу національних парків і лісгоспів, які мають передати у розпорядження парків частину своїх земель, вивчатиме робоча група. Її пообіцяли створити в облдержадміністрації. До групи увійдуть лісівники, екологи і науковці".

Світлана Усатюк. Івано-Франківщина. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!