Франція скликала Радбез ООН через торгівлю рабами в Лівії

Франція скликала Радбез ООН через торгівлю рабами в Лівії

Кілька днів тому в розпорядження телеканалу CNN потрапило відео, на якому зафіксований факт продажу мігрантів в якості рабів на аукціоні в Лівії.

Про це повідомляє УНІАН.

Франція скликала надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН для обговорення інформації про можливий продаж мігрантів з Африки в рабство. Після зустрічі з президентом Гвінеї і главою Африканського союзу Альфа Конде президент Франції Еммануель Макрон назвав відео, на якому зафіксований факт продажу мігрантів на аукціоні в Лівії, "скандальним" і "неприйнятним".

Відео потрапило в розпорядження американського телеканалу CNN минулого тижня і викликало широкий резонанс не тільки серед міжнародних журналістів, але й серед політиків. Президент Франції заявив, що хоче вивести вирішення цієї проблеми на більш високий рівень.

Лівійська влада вже почала розслідування за фактом опублікованого відеозапису. За попередніми даними, на території Лівії діють кілька аукціонів, де работорговці, викрадаючи біженців, які намагаються потрапити з Африки в Європу, продають їх для важких робіт на фермах.