В Лісабонському університеті відкрито виставку пам'яті жертв Голодомору (аудіо)

В Лісабонському університеті відкрито виставку пам'яті жертв Голодомору (аудіо)

У Португалії в Лісабонському університеті відкрито виставку "Кара голодом: геноцид українців 1932-1933 років". Окрім того на вшанування 84-х роковин Голодомору проведено тематичну конференцію.

З подробицями — наша власна кореспондентка у Португалії Тамара Лаврук:

"На виставці пам'яті жертв Голодомору 1932-33 рокІв в Україні експонуються світлини та архівні документи трагедії, вчиненої комуністичним тоталітарним режимом. Виставку відкрили президент бібліотеки професор Жозе Педру Серра та Посол України у Португалії Інна Огнівець.

Також на відзначення 84-х роковин Голодомору проведено наукову конференцію, у якій взяли участь вчені, дипломати, студенти, представники української громади. Доповідачі — декан філологічного факультету професор Пауло Фармгауз Алберто, Почесний Консул України Едуардо Сантош, економіст і політик Жорже Брага де Маседо, депутат столичної Асамблеї Аліна Холл, журналіст, автор книги про Голодомор Нуно Рогейро, представники української громади — доповнювали один одного, спираючись на архівні документи та живі свідчення тих, хто пережив великий голод.

Посол України в Португалії Інна Огнівець, підбиваючи підсумки заходу, подякувала всім, хто долучився до висвітлення трагічних сторінок української історії, та висловила сподівання на подальше співробітництво.

Треба додати, що у березні цього року депутати парламенту Португалії підтримали Резолюцію про визнання Голодомору в Україні геноцидом".

Тамара Лаврук, з Португалії, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!