Плотницький з ескортом виїхав у Росію

Плотницький з ескортом виїхав у Росію

Автомобільний кортеж, в якому знаходяться ватажок самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький, "керівник" його "адміністрації" Ірина Тейцман, "глава ГТРК ЛНР" Анастасія Шуркаєва й інші особи виїхали з території окупованого Луганська в Росію.

Про це повідомляє "Нова газета".

"Урядові будинки при цьому, як і раніше, оточені озброєними людьми, серед яких, імовірно, співробітники МВД "ЛНР" і Міністерства держбезпеки сусідньої "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Напередодні усунений з посади "міністр внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет відмовився залишити свій пост і опублікував відеозвернення, в якому заявив, що деякі високопоставлені діячі самопроголошеної "республіки", включаючи Тейцман і Шуркаєву, - це "агентура українських спецслужб". У вівторок у Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів із Донецька. Згодом "МГБ ДНР" офіційно визнало, що проводить спільну спецоперацію з силовиками "ЛНР" нібито проти "українських диверсантів".  

Раніше керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук повідомив, що протистояння російських силовиків у Луганську перекинулося у так звану "ДНР", де вночі в Донецьку сталася серія диверсій проти штабних структур "1 армійського корпусу" російсько-окупаційних військ, під час яких ліквідовано кілька офіцерів бойовиків.

Нагадаємо, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) сталося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між злочинними угрупованнями "глави ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. На думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння різних груп впливу в Росії, контролюючих "ЛНР/ДНР".