Україна відправила до Франції розшукуваного шахрая

Україна відправила до Франції розшукуваного шахрая

До Франції екстрадовано громадянина Франції та Ізраїлю Жільбера Шіклі, розшукуваного на території Євросоюзу за шахрайські схеми з видурювання у компаній мільйонів євро.

Про це повідомляє у Facebook прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко: до Франції екстрадовано громадянина Франції та Ізраїлю Жільбера Шіклі, розшукуваного за "плідну діяльність" на території Євросоюзу. Фігуранту разом зі спільниками більше 10 років вдавалося за допомогою шахрайських схем видурювати у компаній сотні мільйонів євро. Ще 2 місяці тому, піднімаючи тости в Україні, він передавав палкі вітання французькій юстиції, будучи впевненим в абсолютній безкарності та неможливості видачі. Але гроші йому не допомогли", - йдеться у повідомленні.

Завдяки спільним зусиллям прокуратури Київської області, СБУ та Міністерства юстиції України особа отримала можливість вже сьогодні спілкуватися з французькими правоохоронцями.

Нагадаємо, у серпні правоохоронці затримали чоловіка, який розшукувався правоохоронними органами Французької Республіки для відбування покарання за вчинення шахрайських дій в особливо великих розмірах (майже 200 мільйонів євро) у складі організованої групи.

Під час екстрадиційної перевірки за клопотанням прокурора слідчий суддя застосував до цього громадянина екстрадиційний арешт, завдяки чому 22 листопада його було передано представникам правоохоронних органів Франції.