Ганна Гопко: Україна повинна відстоювати свій порядок денний на міжнародному рівні

Ганна Гопко: Україна повинна відстоювати свій порядок денний на міжнародному рівні

Протистояння між ватажками угруповання "ЛНР" для України лише ще один привід відстоювати свій порядок денний на міжнародному рівні.

Київ має наполягати на введенні миротворчої місії та посиленні санкцій проти Росії, адже Кремль продовжує фінансувати бойовиків, наголошує Ганна Гопко.

Про це інформує "Радіо Свобода".

При цьому силове втручання недоцільне, бо воно спричинить значні втрати серед українських військових та не знайде підтримки на Заході.

Позафракційна народна депутатка України, голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що чергове протистояння між ватажками терористичного угруповання "ЛНР" Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом для України є лише ще одним приводом відстоювати свій порядок денний.

"Для України є дуже проста потреба наполягати на тому, на чому ми завжди наполягали: на відновленні територіальної цілісності і суверенітету, оскільки тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей перетворюються в таку "мафія-республіку", абсолютно контрольовану Кремлем, де, незважаючи на "міжсобойки" між різними бандитськими угрупованнями, які чинять безчинства, Кремль продовжує їх фінансувати", – констатувала Гопко.

На думку депутатки, основна задача Києва в цьому контексті: домогтися розміщення миротворчої місії на Донбасі на своїх умовах та поступового врегулювання конфлікту.

"Продовження тиску на Кремль, посилення санкцій, зменшення поставок російських нафторесурсів, енергоресурсів, газу на ринок ЄС, диверсифікація, щоб економічно Росія платила за цю агресію", додає вона.

Тим часом підконтрольний бойовикам телеканал повідомляє, що Ігор Плотницький сьогодні провів робочу зустріч в Луганську, де анонсував кадрові чистки в "МВС ЛНР" внаслідок "спроби державного перевороту".