Мугабе відмовився піти з посади президента Зімбабве

Мугабе відмовився піти з посади президента Зімбабве

Президент Зімбабве Роберт Мугабе виступив з промовою в ефірі державного телеканалу ZBC, в якій заявив, що залишиться президентом, незважаючи на тиск, що чиниться на нього.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Мугабе зазначив, що військове керівництво ввело його в курс питань, які необхідно вирішити в країні. Він визнав проблеми, які були підняті на нараді. За його словами, втручання військових у політичне життя було "викликано їх баченням стану справ в нашій країні і в правлячій партії". Президент Зімбабве закликав країну "повернутися до нормального життя".

У своїй промові президент Р.Мугабе визнав, що економіка країни переживає "важкий період". Він заявив про віру в зімбабвійський національний характер і "традиції опору".

Говорячи про рішення партії Zanu-PF змістити його з посади свого лідера, Мугабе зазначив, що партія повинна дотримуватися суворих правил. Він пообіцяв очолити з'їзд партії, який відбудеться в грудні.

До цього правляча партія Зімбабве Zanu-PF висунула вимогу до президента країни скласти свої повноваження до полудня понеділка. У партії зазначили, що в разі відмови Мугабе очікує процедура імпічменту. Крім того, Zanu-PF змістила його з поста голови партії.

Додамо, що Мугабе звинувачують в розпалюванні ненависті і розбрату, а також у привласненні недозволених їй посадових функцій і повноважень.