НАБУ оголосило підозру восьмому фігуранту справи проекту"Стіна"

НАБУ оголосило підозру восьмому фігуранту справи проекту"Стіна"

Детективи НАБУ повідомили про підозру затриманому напередодні ймовірному учаснику корупційної схеми з заволодіння коштами, виділеними на реалізацію проекту "Стіна".

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"16 листопада детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру затриманому напередодні ймовірному учаснику корупційної схеми з заволодіння коштами, виділеними на реалізацію так званого проекту "Стіна". Йому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 ("Фіктивне підприємництво") Кримінального кодексу України. Вирішується питання обрання затриманому запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що, за даними слідства, він організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015-2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених службовими особами Держприкордонслужби України для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону.

Нагадаємо, у серпні НАБУ затримало сімох осіб у межах розслідування кримінального провадження за фактом розтрати коштів, виділених для облаштування українсько-російського державного кордону, так званого проекту "Стіна".

За даними НАБУ, серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників.