У Києві затримано дві злочинні групи

У Києві затримано дві злочинні групи

У Києві затримано дві групи  зловмисників, які за допомогою підроблених банківських карток заволоділи майже 6 млн гривень державного банку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва .

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України за результатами тривалої та ретельної підготовки проведено спецоперацію, під час якої затримано дві групи осіб, учасники якої за допомогою підроблених банківських карток викрадали грошові кошти державного банку.
 
Зловмисники встановлювали спеціальні пристрої на банкомати державного банку, за допомогою яких зчитували інформацію про банківські картки клієнтів, а також встановлювали накладки з прихованою мікрокамерою для запису пін кодів, що вводили клієнти банку. В подальшому, вони виготовляли підроблені банківські картки, які були ідентичні оригінальним, та знімали з них грошові кошти.

Нагадаємо, 10 листопада поточного року співробітниками СБУ затримано двоє зловмисників під час чергового незаконного зняття грошових коштів. Під час обшуків у них вилучили підроблені банківські картки, грошові кошти на суму понад 1 мільйон гривень, спеціальні пристрої для зчитування інформації з карток, накладки на банкомат з прихованою мікрокамерою, пристрої для запису інформації на картки, а також цілий арсенал зброї, у вигляді автоматів Калашнікова, пістолетів та великої кількості набоїв.
 
Наразі обом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
16 листопада поточного року у межах даного розслідування місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками СБУ затримано другу групу зловмисників, які діяли аналогічним способом.
 
У двох фігурантів вилучили спеціальний пристрій для зчитування інформації з карток, накладку з прихованою мікрокамерою, а також ноутбук, на жорсткому диску якого містилась папка з назвою "Работа", в якій накопичувались відеозаписи з прихованої мікрокамери, встановленої на банкоматах. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу.
 
Загальна сума збитків, завданих діями обох злочинних груп, складає близько 6 млн гривень.
 
За вчинене зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.