Український піаніст Олексій Ботвінов встановив світовий рекорд

Український піаніст Олексій Ботвінов встановив світовий рекорд

Знаменитий український музикант Олексій Ботвінов є єдиним піаністом у світі, який виконав складний шедевр Баха "Гольдберг-варіації" 300 разів.

Ювілейне виконання "Гольдберг-варіацій" пролунало в середу ввечері в залі камерної музики Берлінської філармонії, повідомляє Укрінформ.

"Варіації Баха, так вийшло, я вже 300-й раз граю на сцені. Це світовий рекорд", - розповів кореспонденту Укрінформу в ФРН виконавець.

Цей твір Олексій Ботвінов виконує вже близько 20-ти років, і для нього самого несподіваним виявилося, що зіграв він його вже так багато разів. Крім того, музикант познайомив публіку з творчістю українського, кримськотатарського композитора Алемдара Караманова.

Піаністу довелося кілька разів виходити на уклін і виконати ще кілька номерів, оскільки публіка, серед якої було багато німецьких політиків, в тому числі депутати бундестагу, діячів культури і мистецтва, не хотіла відпускати музиканта.

Це другий сольний концерт Ботвінова в Берлінській філармонії.

"Для мене знакова подія, кожен раз виступати в Берліні дуже цікаво і престижно, Берлінська філармонія – головний зал класичної музики в Європі за статусом", - зауважив піаніст.

Ініціатором та співорганізатором виступу стало Посольство України у ФРН і особисто посол Андрій Мельник.

Концерт відбувся в рамках Року української мови в Німеччині.