Екс-президент Олімпійського комітету Росії запропонував розстріляти інформатора WADA

Екс-президент Олімпійського комітету Росії запропонував розстріляти інформатора WADA

Почесний президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Леонід Тягачов пропонує розстріляти екс-главу Московської антидопінгової лабораторії, інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорія Родченкова.

Про це він сказав в ефірі радіо "Говорит Москва".

"Ми чесні щодо допінгу. Наводили приклади про наших чемпіонів Легкову, Вилєгжаніну, Пєтухову, що у нас порушень не було. А Родченкова просто потрібно за неправду розстріляти, як Сталін би зробив", - сказав Тягачов.

Раніше російські лижники Олександр Легков, Максим Вилєгжанін, Олексій Пєтухов, а також Євген Бєлов, Юлія Іванова та Євгенія Шаповалова були довічно усунені від участі в Олімпіадах після того, як Міжнародний олімпійський комітет (МОК) визнав їх винними в порушенні антидопінгових правил.

Підставою для цього рішення стали дані з доповіді Річарда Макларена про допінг у Сочі-2014. Розслідування Макларена порушили після заяв Родченкова про допінгову систему в Росії на державному рівні.

Нагадаємо, що Леонід Тягачов був президентом ОКР з 2001 по 2010 роки. Він пішов у відставку після провального виступу Росії на зимовій Олімпіаді-2010 у Ванкувері. Віднедавна Леонід Тягачов почав гостро критикувати російську спортивну владу за допінг-скандал.