"Охматдиту" потрібна допомога донорів крові

"Охматдиту" потрібна допомога донорів крові

Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" у Києві постійно потребує донорів крові задля забезпечення лікування онкохворих дітей та для екстрених випадків.

Про це повідомив Укрінформ.

"Донори нам потрібні кожен день для того, щоб був повний банк крові. Найбільше потребує крові та її компонентів центр дитячої онкогематології, там кожен день здійснюють трансфузії багатьом пацієнтам. Також є реанімація. І ми приймаємо діток із травмами внаслідок ДТП, які стаються в Києві", - розповів завідувач центром службі крові НДСЛ "Охматдит" Дмитро Перетятко.

Він зауважив, що для залучення донорів "Охматдит" постійно проводить акції. Так, у рамках Тижня безпеки дорожнього руху в четвер, 16 листопада, відбулася акція "Здай кров - врятуй життя", під час якої кров здали кілька десятків поліцейських Києва та курсантів.

За словами Дмитра Перетятка, в Охматдиті існує щоденна потреба в усіх групах крові, всіх резусів. Це пов'язано і з тим, що прогнозувати точну потребу у кількості доз крові та її компонентах неможливо через екстрені ситуації та перебіг захворювання у того чи іншого маленького пацієнта. Також у донорської крові та її компонетів є певний строк зберігання, після якого її використовати не можна.

"Ми повинні бути готові до будь-яких екстрених випадків, які можуть виникнути в лікарні в будь-який момент дня і ночі, коли привозять пацієнта. Тому наш банк повинен завжди бути повним усіма групами крові", - наголосив Перетятко.

Центр служби крові НДСЛ "Охматдит" знаходиться у Києві по вул В. Чорновола, 28/1 К16. Здати кров можна з 9 до 13 години з понедіка по четвер.