Суд у справі Нелі Штепи триває (аудіо)

Суд у справі Нелі Штепи триває (аудіо)

Сторона обвинувачення вимагає знову відправити під варту екс-мера Слов’янська Нелю Штепу.

У Ленінському районному суді Харкова побувала сьогодні наша кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Сьогодні розгляд справи підсудної Нелі Штепи мало не не почали із самого початку. Суддя Вікторов, котрий вів цю справу, пішов у відпустку по догляду за дитиною. Замінити його мав запасний суддя Сергій Скляренко. Та призначення відбулося з певними процедурними порушеннями, що могло, на думку Скляренка, дати підстави для подальшого оскарження вироку. Тому він взяв самовідвід. З аналогічною заявою виступила Людмила Шрамко, призначена запасною.

Підсудна, для якої це вже шостий склад суддів, розплакалася та заявила про своє погане самопочуття і про те, що вона, за медичними показниками, потребує двох хірургічних операцій. Колегія із чотирьох суддів, порадившись у дорадчій кімнаті, відхилила самовідводи обох правників. Проте, ледь вони оголосили це рішення, захист Нелі Штепи, який раніше наполягав на продовженні слухань, заявив про відвід судді Скляренка, підозрюючи його в упередженості. Але і цю заяву було відхилено та прийнято рішення продовжити розгляд.

Прокурори вимагають знову повернути під варту підсудну Штепу, котра зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Тоді як її адвокати вважають за можливе зняти з підзахисної електронний браслет та обмежити цілодобовий арешт тільки нічним.

Суд у справі колишнього міського голови Слов’янська триває.

Нагадаю, за однією зі статей звинувачення Нелі Штепі загрожує довічне ув’язнення".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!