США вперше за 40 років розглянуть ймовірність запуску ядерної зброї

США вперше за 40 років розглянуть ймовірність запуску ядерної зброї

Вперше за більш ніж 40 років американський Конгрес розпочав розгляд повноважень президента щодо початку використання США ядерної зброї.

Про це передає УНН.

Сенатор від Республіканської партії Боб Коркер скликав у вівторок слухання з питання процесу запуску ядерного удару. Цей процес був вперше схвалений в 1946 році, коли Гаррі Трумен став президентом - після того, як атомні бомби були скинуті над Хіросімою та Нагасакі.

Зараз, якщо президент вирішить нанести удар, він може коротко проконсультуватися з військовими та цивільними радниками, які, ймовірно, спробують змінити його думку. Але в кінцевому підсумку підрозділи збройних сил повинні будуть слідувати наказам Голови держави.

Генерали з кола президента США Дональда Трампа – голова Пентагону Джеймс Маттіс, глава апарату Білого дому Джон Келлі або радник з питань національної безпеки американського президента Герберт Раймонд МакМастер не мають повноважень відмінити наказ президента.

Крім того зазначається, що за останніми оцінками, ракета, запущена лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, може досягти Сполучених Штатів протягом 30-40 хвилин.