"Укравтодор" планує відремонтувати 2 тисячі кілометрів доріг (аудіо)

"Укравтодор" планує відремонтувати 2 тисячі кілометрів доріг (аудіо)

За рік "Укравтодор" планує відремонтувати загалом 2 тисячі кілометрів доріг – це найбільше за 5 років. Про це на засіданні уряду сказав виконувач обов’язків Голови державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак.

Ремонт автошляхів і стратегія реформування правоохоронних органів – основні теми, які сьогодні обговорюють урядовці. Більше дізнаємося від нашої кореспондентки Віолетти Карлащук:

"До кінця ремонтного сезону на українських автошляхах залишилося приблизно два тижні, - повідомив виконувач обов’язків голови "Укравтодору" Славомір Новак. За його словами, досі дороги ремонтувалися безсистемно, нині ж роботи здійснюються за новим - маршрутним - принципом. Результат чиновник обіцяє вже за три - п’ять років.

Цього року на дев’яти дорогах було проведено капітальний ремонт, на трьох – тривають роботи, - додає  заступник голови Всеукраїнського центру транспортної інфраструктури Юлія Красовська. В коментарі Українському радіо вона констатувала поліпшення якості покриття українських автошляхів, утім є і порушення технічних норм ремонтних робіт.

Говорили в уряді і про підготовку до зими. Зокрема, за словами Славоміра Новака, країна забезпечена матеріалами для посипання трас на 70 відсотків. Однак техніки для зимового утримання доріг не вистачає. Сподіваються, що міністерство оборони надасть для цих цілей списану техніку. Віце-прем’єр Володимир Кістіон пропонує в наступному році особливу увагу приділяти не лише ремонту доріг, а й їх утриманню,  передовсім в зимовий період.

Укравтодор також просить законодавців у разі продовження експерименту з фінансування ремонту та реконструкції доріг за рахунок перевиконання митних надходжень, доопрацювати його механізм. Парламентський комітет з питань транспорту раніше підтримав пролонгацію цього експерименту до  2020 року - коли повноцінно запрацює Державний дорожній фонд".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!