У Торонто відкрився ресторан у рамках кампанії допомоги ВІЛ-інфікованим (аудіо)

У Торонто відкрився ресторан у рамках кампанії допомоги ВІЛ-інфікованим (аудіо)

У Торонто відкрили перший ресторан у рамках кампанії допомоги ВІЛ-інфікованим людям. Метою цього заходу є відчути себе повноцінним членом суспільства.

З подробицями – наша кореспондентка в Канаді Олена Вітвицька:

"Власником нового ресторану є єдина лікарня у Торонто, пацієнтами якої є тільки люди із ВІЛ та СНІДом. Назву ресторану можна перекласти як "Їдальня Джун ВІЛ+", тобто вже вона говорить про те, кого тут чекають. А знак "плюс" означає, що двері цього закладу громадського харчування відкриті для всіх. Ім'я Джун належить одній із засновниць клініки Джун Калвуд. Ця жінка присвятила все своє життя тому, аби надати ВІЛ-інфікованим всі необхідні для повноцінного життя умови.

Серед кухарів, що працюють в ресторані, 14 мають у своїй крові ВІЛ. Один з них, Мікікі, художник та активіст, віддає ресторану свій вільний час. Коли люди кажуть йому, що не знають нікого з ВІЛ, він їм відповідає: "Якщо ти живеш в Торонто, то знаєш. Ти абсолютно точно зустрічав таку людину". Із власного досвіду Мікікі знає, що таким людям досить непросто сказати комусь про свою проблему".

Олена Вітвицька, Канада. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!