Сьогодні у Харкові відкрили "Соціальний готель" (аудіо)

Сьогодні у Харкові відкрили "Соціальний готель" (аудіо)

Комунальне підприємство може одночасно прийняти 50 людей, які опинилися у скрутній життєвій ситуації.

На відкритті побувала наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Пожежа у багатоквартирному будинку, вибух побутового газу, сімейне насильство. Та хіба мало причин, через які людина, а то й ціла родина може залишитися без даху над головою. Буквально минулого тижня була виявлена молода жінка з немовлям, котра жила у картонній халабуді просто у лісосмузі на околиці Харкова. Безумовно, таким нужденним нададуть необхідну допомогу. Проте коліщата бюрократичної машини рухаються повільно, а людей треба якось влаштувати вже зараз. Їх і прийматиме нова комунальна установа, пояснив директор "Соціального готелю" Олександр Кравченко.

Проект "Соціальний готель" реалізовано за допомогою німецької урядової організації ДжейІЗет, як веде у Харкові десять різноманітних програм. Внесок німецької сторони склав понад 11 мільйонів гривень.

Наша мета – допомогти Україні розбудувати демократичну соціальну державу, заявив пан Генеральний консул. Він високо оцінив співпрацю з місцевою владою та повідомив, що низка інших проектів, намічених у місті та області, обов’язково будуть реалізовані".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!