В Ізраїлі розширюють заборону на куріння у громадських місцях (аудіо)

В Ізраїлі розширюють заборону на куріння у громадських місцях (аудіо)

На курців Ізраїлю чекає новий удар - заборона курити в громадських місцях, кількість яких збільшується. Зростуть і  штрафи.

Розповідає наша кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:

"Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю розширює список місць, де забороняється курити. Зокрема, на території лікарень, автостоянках, зоопарках, в банкетних залах, навіть, якщо це приватна вечірка. Законом, який уже діє, заборонено курити в усіх державних установах, спортивних спорудах, ресторанах, кав’ярнях, на стадіонах, автобусних зупинках та залізничних вокзалах і в самому транспорті, до якого належить і таксі. А нещодавно припинили продаж цигарок поблизу шкіл та на території військових баз.

Кількість бажаючих закурити в недозволених місцях зменшилася, однак, найбільше потерпають некурці на автобусних зупинках та залізничних вокзалах. Штраф сягає від 250 доларів порушнику, скажімо, в кав’ярні і майже півтори тисячі доларів господарю закладу. Курити чи не курити – кожний пересічний ізраїльтянин вирішує сам, але закони, які спрямовані на збереження  здоров’я, навколишнього середовища та чистоти міст повинні поважати всі. І тут відповідальність лягає на місцеві органи влади, які і повинні стежити за їх дотриманням".

Світлана Глаз з Ізраїлю,  для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!