У Белграді сьогодні зустрічаються Курт Волкер та Владіслав Сурков (аудіо)

У Белграді сьогодні зустрічаються Курт Волкер та Владіслав Сурков (аудіо)

У Сербській столиці сьогодні зустрічаються спеціальний представника Державного департаменту США Курт Волкер та помічник президента Російської Федерації Владіслав Сурков. Тема розмови - врегулювання ситуації на Сході України.

Деталі зустрічі знає наша власна кореспондентка у Белграді Ірина Джамич:

"Це вже третя зустріч Курта Волкера із Владіславом Сурковим, і друга у Белграді. Востаннє представник держдепартаменту США та помічник президента Росії бачилися у сербській столиці 7 жовтня. Як і минулого разу, нинішня зустріч є цілком таємною, немає детальної інформації ані про локацію, ані про точний час проведення. Відомо лише, що йтиметься про проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо розташування на Сході України миротворчої місії. Зміст розмови та можливі пропозиції по завершенню перемовин учасники групи передадуть офіційними каналами представникам України.

Щодо місця проведення, то Белград – один із небагатьох майданчиків, адже через санкції Заходу у світі не багато країн, готових прийняти пана Суркова, і хоча Сербія жодним чином не задіяна а ні у переговорах, а ні у їх організації (президент просто запропонував так би мовити свою територію), тут дуже пишаються, що переговори з такого важливого питання проходять саме у Белграді. Нещодавно міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич зазначив, що Україна імовірно не в захваті від місця проведення, однак для нього це велика честь".

Ірина Джамич, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!