Бойовики на Донбасі посилили бойову активність

Бойовики на Донбасі посилили бойову активність

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною., оскільки бойовики Донбасу продовжують порушувати перемир'я на всій лінії зіткнення.

Як наголошується у звіті прес-центру Штабу АТО, порівняно з минулою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла майже вдвічі та сягає 33.

"Понад десяток фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню за темної пори доби", – наголошують українські військові. За їхніми словами, із настанням сутінок, ворог активізувався на Світлодарській дузі, де зі 120-ти та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП було обстріляно оборонців Луганського.

Крім того, на підступах до Донецька, а саме у районі Авдіївки, Мар’їнки та шахти Бутівка, ворог застосовував піхотне озброєння.

На Луганському напрямку терористи вели вогонь із 82-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів – по захисниках Валуйська.

"Попри підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн внаслідок бойових дій не постраждав", – констатує прес-центр Штабу АТО.