WADA не поверне акредитацію антидопінговому агентству Росії

WADA не поверне акредитацію антидопінговому агентству Росії

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) найближчим часом не поверне акредитацію Російському антидопінговому агентству (РУСАДА).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"На засіданні 15 - 16 листопада WADA оголосить, що російське агентство поки що не змогло виконати поставлені перед ним умови", - повідомив автор фільмів про російський допінг, німецький журналіст Хайо Зеппельт (Hajo Seppelt) із посиланням на кілька "джерел із  WADA, що повністю заслуговують на довіру". За його словами, у своєму висновку WADA вкаже на три обставини.

По-перше, російське керівництво досі заперечує існування підтримуваної державою системи допінгу. По-друге, РФ, як і раніше, не надає доступу до проб сечі російських атлетів, які перебувають у московській антидопінгової лабораторії. Крім того, WADA отримала нову базу даних, яка містить докази застосування допінгу російськими спортсменами, повідомив журналіст.

Рішення матиме масштабні наслідки і може призвести до усунення російської збірної від участі в Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхані, зазначив Зеппельт. Крім того, після відмови WADA реабілітувати російське агентство "дедалі менш імовірною" стане участь росіян у Паралімпіаді-2018, додав він.