У Росії масові банкрутства компаній йдуть на рекорд

У Росії масові банкрутства компаній йдуть на рекорд

Кількість збанкрутілих компаній в Росії виросла в III кварталі 2017 року на 3 відсотки порівняно з II кварталом і наблизилася до рекордного показника.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на Центр макроекономічного аналізу та прогнозування (ЦМАКП).

"Кількість банкрутств у Росії в III кварталі стало більше на 3% порівняно з липнем - вереснем минулого року. Загалом кількість банкрутств збільшилася до 3227", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом центру, рівень банкрутств, який було досягнуто за підсумками серпня - вересня, навіть трохи перевищив пікове значення березня 2015 року.

За даними ЦМАКП, до зростання числа банкрутств могли привести два фактори: слабкий споживчий попит і повільне зниження ключової ставки.

Нагадаємо, реальні доходи населення РФ падають 12 кварталів поспіль. Найбільша кількість банкрутств у III кварталі припадає на сферу торгівлі (300 банкрутств у вересні), а також на харчову промисловість і машинобудування. Незначно знизився показник банкрутств у сфері комерційних послуг та металургії. Щомісяця оновлює історичні максимуми по числу банкрутств сфера будівництва, зазначають фахівці.